Overzicht storende, niet geïntegreerde primaire reflexen.

Overzicht en complete uitleg over mentale- en fysieke klachten per reflex.
Veroorzaakt door storende niet geintegreerde primaire reflexen.

Wat zijn primaire reflexen?

Om te kunnen overleven beschikken mensen over verschillende reflexen. Dit zijn automatische bewegingen die door prikkels worden opgeroepen. Denk bijvoorbeeld aan het beginnen te hoesten als iets je in het verkeerde keelgat schiet.

Een speciale groep van reflexen wordt gevormd door de primaire reflexen. Primaire reflexen (PR) zijn reflexen die specifiek voorkomen bij baby’s. Het zijn ketens van automatische bewegingen die nodig zijn voor de baby om te kunnen overleven vóór, tijdens en na de geboorte.

Er zijn zeven primaire reflexen. Iedere reflex heeft zijn eigen functie en bewegingsvorm. Wanneer 1 of meerdere primaire reflexen storen veroorzaakt dat een waslijst aan klachten. Een uitgebreid overzicht hierover kun je hieronder vinden door te klikken op de reflexen.

Terugtrek reflex  (TR)
2 Moro reflex
3 Palm reflex
Asymmetrische tonische nek reflex   (ASTNR)
5 Ruggengraat bekken reflex (RBR)
6 Aarde zuig reflex (AZR)
7 Tonische Labyrint reflex (TLR)

In Over Leven beschrijft Margaret Mulder wat Primaire Reflexen zijn, hoe ongeremde Primaire Reflexen het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en volwassenen kunnen verstoren, en welke problemen die ongeremde reflexen met zich mee kunnen brengen.

Uit ervaring blijkt dat deze problemen op een simpele manier opgelost kunnen worden door de Reflexen alsnog onder controle te brengen. Het boek is een pleidooi om kinderen de kans te geven zich normaal en met plezier te ontwikkelen, zodat veel fysieke en psychische problemen worden voorkomen.

https://www.bol.com/nl/f/over-leven/9200000048615024/

Over Leven een bewegingsblauwdruk

Terug naar hoofdpagina Primaire Reflexen